Google oglasi AdWords

Google oglasi – Marketing pretraživača

Google oglasi su najvažniji segment marketing Internet pretraživača (SEM – Search Engine Marketing) i predstavljaju jednu od formi Internet marketing koja služi za promovisanje web sajtova tako što se povećava njihova vidljivost na stranicama rezultata pretrage. Marketing pretraživača je pojam koji obuhvata dve oblasti i to poboljšanje saobraćaja ka sajtu kroz optimizaciju za pretraživače (SEO – Search Engine Optimization) i poboljšanje saobraćaja kroz plaćeno oglašavanje na pretraživačima.

Google oglasi (AdWords) je najkorišteniji program za oglašavanje na pretraživačima, koji omogućava da vašu reklamu plasirate na nivou države, grada i jezika, po principu plaćanja po kliku ili po broju prikaza. Da plaćenim Google oglasima osiguravate da vaš sadržaj bude na prvoj stranici Google-a i to tako što u samom oglasu odaberete ključne pojmove (ključne reči) po kojima želite da vas neko pronađe

PLAĆENI GOOGLE OGLASI

Cena ovakvih oglasa zavisi od odabranih kriterijuma, kao što su ključni pojam, država i slično je u proseku od 0,05 do 0,25 €/klik Pri tome je potrebno znati da na takav vid oglasa kliknu isključivo zainteresovani korisnici, što je izuzetan pokazatelj da za veoma mali uloženi novac možemo ostvariti velku posećenost našeg Internet sajta.

Budžet za ovakav vid plaćenog oglašavanja određuje sam klijent, u koji se uračunava i 10% operativnih troškova vođenja kampanje. Vođenje kampanje podrazumeva kreiranje kampanje, određivanje ciljne grupe, odabir parametara, vođenje statistike i izveštavanje klijenta. Dok po potrebi može podrazumevati i izmene u toku trajanja kampanje ili potpuni prekid kampanje.

Google oglasi su odličan način da doprete do budućih korisnika vaših proizvoda i usluga, samim time što će svako ko traži vašu vrstu ponude samom pretragom Interneta u startu naići na vaš oglas.

check-icon     Kontaktirajte nas da zajedno osmislimo i pokrenemo vaš Google AdWords oglas:                     kontakt