kreiranje ciljeva
Kreiranje ciljeva – praktična radionica

Kreiranje, odnosno postavljanje ciljeva je jedan od najvažnijih aspekata za postizanje dobrih rezultata u onome čime se bavimo, bilo da je to posao, sport, porodica ili bilo šta do čega je vama lično stalo. Postavljanje ciljeva daje vašem životu svrhu, značenje, usmerenje, te se time život vama ne događa, nego učite kako da ga živite sa namerom, sa planom.

Svako ko je uspeo u bilo kom aspektu života će vam reći da se stvari ne dešavaju samo tako, slučajno. Da uspeh u sportu, poslovanju, ne dolazi bez jasno definisanih ciljeva i koraka ka njihovom ostvarenju. Naravno da uspeh zavisi od mnogih faktora i da sâmo postavljanje ciljeva ne garantuje uspeh, ali zato nepostavljanje istih garantuje neuspeh.

Siguran sam da imate snove koje biste želeli da ostvarite, težnje kojima stremite, vizije sopstvene budućnosti, jedino se postavlja pitanje kako ćemo dosegnuti tu budućnost, kako ćemo postići da nam se snovi ostvare? To ćemo prvenstveno učiniti tako što ćemo te snove, težnje i vizije pretvoriti u jasne i ostvarive ciljeve, sa konkretnim koracima za njihovo ostvarenje.

Da biste ovladali tehnikama kreiranja i ostvarivanja ciljeva, postanite polaznici kursa Kreiranje ciljeva, uživo ili online!

check-icon               PRIJAVI SE ILI PORUČI ONLINE KURS OVDE                     online-kurs

SADRŽAJ RADIONICE / KURSA

MODUL 1: Šta su ciljevi i zašto su neophodni

 • ZAŠTO POSTAVLJAMO CILJEVE
 • PODELA CILJEVA
 • OSNOVNI CILJ / IDEJA
  / praktična vežba 1: Ocenjivanje životnih zadataka

MODUL 2: Tehnike postavljanja ciljeva

 • KAKO POSTAVLJAMO CILJEVE
 • NEOPHODNE ODLIKE POSTAVLJENIH CILJEVA
 • RESURSI ZA POSTIZANJE CILJEVA
  / praktične vežbe 2, 3 i 4: Eliminacija; Vremensko određivanje; Postavljanje prioriteta

MODUL 3: Kontrola i praćenje

 • EVALUACIJA CILJEVA
  / praktične vežba 5: Vizuelizacija ciljeva

MODUL 4: Usklađivanje ciljeva

 • ŠTA JESU, A ŠTA NISU CILJEVI
 • GREŠKE PRI POSTAVLJANJU CILJEVA
 • CILJEVI U SKLADU SA ŽIVOTNIM VREDNOSTIMA
 • DOBRE STRANE NEPOSTIZANJA CILJEVA
 • TRI LIČNA PITANJA ZA POSTAVLJANJE CILJEVA
 • TRI TEHNIČKA PITANJA ZA POSTAVLJANJE CILJEVA

Radionica uživo traje tri do tri i po časa. Za polaznike koji radionicu pohađaju online, predlog je da module prođu i vežbe urade prvi put za probu, a tek nakon toga da pristupe projektu kreiranja sopstvenih ciljeva po datom uputstvu.

Posle završene radionice spremni ste da jasno definišete svaki radni i životni zadatak, kao i da ih podelite na efikasne korake, kako biste najlakše došli do ostvarenja svih vaših ciljeva i želja.

Svaka organizacija, udruženje, agencija, obrazovna ustanova ili grupa preduzetnih pojedinaca, koja želi biti domaćin i organizator kurseva “Poslovne veštine”, može OVDE preuzeti dokument koji će vam služiti u svrhe najava, pojašnjenja, promocije ili opisa seminara/kurseva, čiji ćete organizator i domaćin biti upravo vi!

check-icon               Pogledajte fotografije sa nekih od mojih predhodnih kurseva i seminara:                                           foto-kamera
check-icon               Možda se pronađe i poneki snimak vredan pažnje, bar od onih sa kompletnim seminarima:            video-kamera
check-icon               Kontaktirajte nas da saznate novosti o budućim edukacijama, ili da zakažete kurs kod vas:              kontakt