Kako postati lider u svojoj društvenoj okolini?

Mnogi ljudi se pitaju kako postati lider u bilo kojoj sferi života, bilo da se radi o poslovnim odnosima ili privatnom druženju. Pri tome ne treba pogrešno i negativno shvatiti tu težnju ka nekoj vrsti vođstva jer biti vođa ne znači samo bivati alfa mužijak/ženka, odnosno predvodnik čopora, nego vođa može da bude i donosioc ideja, pokretač akcija, neko ko uspeva da drugima prenese svoju tačku gledišta, a što da ne i da postane istinski vođa svoje društvene grupe.

Uglavnom nas sve škole, naučne emisije, proces socijalizacije kroz odrastanje, pa čak i naši bližnji, uče da je biti vođa nešto sto se dobija rođenjem i da je stvar neke vrste genetike, ali to zapravo nije istina. Svako može da postane vođa! Kako postati lider je stvar učenja i kontrole sopstvenih postupaka, a ne osobina data prirodom. Ukoliko istinski želi, uz malo truda svako može da nauči kako postati lider i inspiracija drugih.

Prva lekcija u školi vođstva jeste način ponašanja oličenom u sledećem citatu: „Vaš um treba da bude neprestalno otvoren prema promenama. Postavite se tako da vam promene budu dobrodošle i da idu vama u koris. Napredovati može samo onaj ko neprestalno proverava i preispituje svoje stavove i ideje.“ – Dejl Karnegi.

Naučitet kako postati lider kroz naše seminare i kurseve.

SADRŽAJ SEMINARA I KURSEVA
 • KO ŽELI I MOŽE DA POSTANE LIDER?
 • REVOLUCIJA U LJUDSKIM ODNOSIMA
  – Naći lidera u sebi
 • KAKO VOĐA KOMUNICIRA SA DRUGIMA?
  – Početak komunikacije
  – Motivisanje drugih
  – Pokazivanje istinskog zanimanja za druge
  – Videti stvari sa tuđe tačke gledišta
  – Slušati, doznati
 • KONTROLA UNUTRAŠNJEG ‘JA’ – EGO I SUJETA
  – Stvaranje tima za sutrašnjicu
  – Poštovanje dostojanstva drugih
  – Priznanja, pohvala i nagrade
  – Kako izaći na kraj sa greškama, žalbama i kritikama
 • PLANIRANJE BUDUĆNOSTI
  – Postavljanje ciljeva
  – Koncentracija i disciplina
  – Postizanje ravnoteže
 • STVARANJE UNUTRAŠNJE SNAGE I POKRETAČKE ENERGIJE
  – Stvaranje pozitivnog mentalnog stava
  – Naučite da ne brinete
  – Moć oduševljenja
 • KAKO POSTIĆI DA SE SVE TO DOGODI

Promenite vaš život u potpunosti, tako što ćete postati predvodnik i inspiracija za ljude koji vas okružuju. Naučite kako da pomerate tokove života i razmišljanja drugih, u pravcu u kojem vi želite da se stvari odvijaju.

Svaka organizacija, udruženje, agencija, obrazovna ustanova ili grupa preduzetnih pojedinaca, koja želi biti domaćin i organizator kurseva “Veština poslovne komunikacije”, može OVDE preuzeti dokument koji će vam služiti u svrhe najava, pojašnjenja, promocije ili opisa seminara/kurseva, čiji ćete organizator i domaćin biti upravo vi!

check-icon               Pogledajte fotografije sa nekih od naših predhodnih kurseva i seminara:                                           foto-kamera
check-icon               Možda se pronađe i poneki snimak vredan pažnje, bar od onih sa kompletnim seminarima:            video-kamera
check-icon               Kontaktirajte nas da saznate novosti o budućim edukacijama, ili da zakažete kurs kod vas:              kontakt