Moje pisanije kao izraz mojih misli, poslovnog iskustva i višedecenijskog učenja

Svako ko u životu skupi malo više iskustva i pročita malo veći broj knjiga od obavezne lektire, neminovno u svojoj glavi nakupi veliki broj misli. U jednom trenutku, prije ili kasnije, taj broj postane toliko velik da počne da kipi iz glave i traži svoj put napolje. Da li je to razlog što mi je glava ovolika, ili sam prosto rođen sa viškom ideja, ne znam. Ali znam da sam vremenom, kao i mnogi prije mene i kao što će i mnogi iza mene, morao da se oslobodim tog pritiska.

Naravno, nemamo svi iste metode i načine za izbacivanje iz glave svega onog što tako prilježno godinama skupljamo. Neko to čini kroz kafenisanje sa drugaricama i večernje trač partije, neko kroz bavljenje javnim poslovima, a neko, pak, kroz razne vrste pisanja.

Ja počeh da pišem!

Doduše, počeo sam to prilično davno, još kao klinac, kada nisam ni prepoznavao šta je to i kuda me to jednog dana može odvesti. Ako ćemo iskreno i danas to isto pitanje i dalje stoji, ali sa jednom jasnom razlikom – danas znam šta želim.

Na žalost po mnoga moja pisanija, prilično sam kasno shvatio da možda u tome što pišem postoji i neka vrijednost, te je zbog toga najveći broj svega napisanog prosto nestalo u vremenu i prostoru i nikada nije sačuvano. Sa druge strane je to možda i bolje, jer vas neću opterećivati nezrelim glupostima. 🙂

Na sreću, danas sam malčice zreliji i sve što budem pisao od sada sakupljam i objavljujem, ne bi li možda ta napisana riječ još nekome nešto značila.

Ispod imate priliku da odete na pojedina manja ili veća djela, bilo poslovnih knjiga, poezije ili proze (u vrlo gruboj podjeli), koja ću objavljivati onako kako ih napišem. Uspio sam čak i da pronađem nekoliko starijih tekstova, koje ću takođe priložiti.

Potpuno ste slobodni da ih komentarišete, dijelite sa drugima, ili prosto ignorišete, ako vam se tako više sviđa. 🙂

Segment koji vidite na ovoj stranici, nije isto što i sadržaj Blog strane, sa brojnim postovima, uglavnom poslovnog karaktera.